Főoldal

2015. február 11., szerda

Méregtelenítés



Méregtelenítés


A méregtelenítés szó sokak számára a már elcsépelt fogalmak közé sorolható. Azonban tudnunk kell, hogy egy valóban fontos dologról van szó!
Szervezetünkben másodpercek leforgása alatt, milliónyi folyamat zajlik le. Vérünk folyamatosan cserélődik, sejtjeink kiválasztanak, az élet számára fölösleges salakanyagokat kilökik,a nyirokrendszerünk összeszedi az oda nem való dolgokat,és elvezeti. Ez egy normál folyamat, amely természetes módon is végbemegy szervezetünkben.
Azonban olyan felgyorsult világot élünk, ahol a rendszerességnek, a természetes anyagoknak és egészséges táplálékoknak lassan a kis darabjait is alig tudjuk fellelni.

Fontos tudnunk, hogy a szervezetünkben zajló természetes folyamatokat, csakis természetes anyagokkal tudjuk olya módon stimulálni, hogy gyors és hatékony változást és javulást érhessünk el!

Mi, tehát ezt értjük a méregtelenítés fogalma alatt: mindennapjaink étkezése, szervezetünk stressztől való terheltsége és a lelki problémáink miatt szervezetünk elsavasodik. Ezen állapot visszaállítását olyan természetes anyagokkal és étrenddel érhetjük el, amelyek segítenek „kipucolni” a lerakódott méreg és salakanyagokat a vérünkből, a nyirokrendszerünkből, a sejtjeinkből és a szerveink közül.




Szervezetünk elsavasodását több dolog is kiválthatja. Elsősorban a rendszertelen és igénytelen táplálkozás! Egészségünk érdekében felejtsük el a gyorséttermeket, a péksüteményeket (főleg főétkezés gyanánt! ), a tejtermékeket, a finomított lisztet és a finomított cukrokat! Túlzott kifelé forduló életvitelünkkel csak ártunk magunknak fizikai és lelki síkon is!

Sajnos a jelenlegi átlaggondolkodás szerint a gond és a betegség akkor kezdődik, amikor már tüneteket produkál a testünk. EZ NEM ÍGY VAN! A probléma annál a döntésnél kezdődik, amikor mindent előrébbvalónak látunk, mint saját egészségünket! Érdekes információként leírnám, hogy 1-1 betegség kialakulása akár 10 év is lehet! Gondoljunk csak bele… 10 év oda nem figyelés…10 év „jól érezem magam” állapot…10 év hanyagság… 

A betegségek ~80%-a megelőzhető lenne…csupán a táplálkozásunkkal!




Elsavasodásunknak több fokozatát tudjuk megkülönböztetni:

-          1. szintű elsavasodás: sejt szintű problémák
-          2. szintű elsavasodás: szervi szintű problémák
-          3. szintű elsavasodás: az egész szervezetet érintő problémák


Külsőleg és belsőleg is tudjuk segíteni szervezetünket!
Külső méregtelenítési eljárások közé sorolhatóak:

-          infraszauna (immunrendszer erősítő hatása van, masszázs előtt alkalmazva a hatást még jobban lehet fokozni)
-          masszázsok, legfőképp nyirok masszázs
-          egyéb méregtelenítő módszerek, pl: aromaterápiás inhalálás, aromaterápiás fürdő, gyógyteák fogyasztása


Belső méregtelenítés:

-          egészséges táplálkozás (rendszeres!!! táplálkozás)
-          megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel
-          lelki egyensúly




Szervezetünk elsavasodását több tünet is jelezheti, amire érdemes odafigyelnünk! Legjellemzőbb tünetek egyike a fáradtság, ami azért alakul ki, mert a méreganyagok lecsökkentik a fehérje és az ásványi anyagok felszívódását. Második legjellemzőbb tünet a túlsúly! A zsír és sav probléma miatt a szervezet zsírsejteket hoz létre, hogy a méreganyagokat körbevonja és tárolja. Tünetek közé sorolható még az allergia is! Egyes szervezeteknél a kóros soványság is erre utalhat, ebben az esetben a kórokozók sokasodnak fel a szervezetben.

Maga a méregtelenítés folyamata szinte mindenkinek ajánlható, de azért itt is vannak KIVÉTELEK : a szoptatós anyukák és a várandós nők!


Szervezetünkben az elsavasodás mellett a vízhiány is okozhat tüneteket:

-          fáradtság
-          gyengeség
-          fejfájás (ez a leggyakoribb! Az esetek 90%-ban elég lenne egy hirtelen nagyon folyadékbevitel, kb 4-5 dl folyadék, és a fejfájás fél órán belül megszűnne)
-          nyugtalanság
-          szapora légzés
-          izomgörcsök




Belünk tisztítására sokféle „okosságot” olvashatunk az internet útvesztőiben. Legfontosabb mégis az, hogy rostban gazdag táplálékot is vigyünk be minden nap! A délelőttönkénti gyümölcsfogyasztás elősegíti szervezetünk természetes méregtelenítését. Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk kicsit „leradírozni” a bélfalunkat, érdemes zabban és lenmagban gazdag ételeket ennünk. Illetve a zsúrlófű teának is rendkívül jó béltisztító hatása van!

Vesénk védelme érdekében fontos figyelnünk a folyadékbevitelre, ami testtömeg kilogrammonként 0,3dl/nap legyen legalább! 

Májunk tisztítására is érdemes odafigyelni:

-          máriatövis cseppek, vagy tea
-          homoktövis
-          olivaolaj
-         -->  ezekkel tudjuk támogatni májunk természetes működését!

Tökéletesek lehetnek még a paradicsomkúrák, amit lehet gyomorsav túltengés és epekő esetén is alkalmazni, valamint az almakúra, illetve a zöld dolgok fogyasztása pl: petrezselyemlé, brokkoli, kelkáposzta, zeller stb…

Egy átlagosan jó állapotú szervezetnek évente kétszer lenne szüksége méregtelenítésre! Pár gyógyteával is segíthetünk magunkon, ilyenek például a cickafarkfű, körömvirág, zsúrló, hársfavirág, bodzavirág.




Minden esetben egy-egy kúra elkezdése előtt érdemes szakértővel konzultálni, hiszen mindenki szervezete más és más módon működik!





Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.
Buddha


Személyre szabott diéta kimérése: Bakos Brigitta 70/4311458

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése