Főoldal

2014. november 18., kedd

Talpreflexológia



Talpreflexológia




A talpreflexológia, mint sok más természetgyógyászatban használt gyógymód 
keleti gyökerekkel rendelkezik. A talpmasszázs több ezer éves múltra tekint vissza, már a kínaiak és az egyiptomiak is alkalmazták, viszont csak a XX. században terjedt el a világban. A reflexológia gyökerei a kereszténység előtti időkig vezethetők vissza. Az ókori Egyiptomiak használták a gyógyítás ezen módján, ennek nyomait 4200 éves egyiptomi síremlékeken is fellelhető. Az amerikai őslakók is ismerték a reflexzónákat. Törzsi szokásaik szerint azok a „moon maiden” - ek alkalmazhatták, akik természetes gyógyerővel rendelkeztek. Kultúrájukban művészetnek, egy szent szertartás részének számít. Mindez számunkra 1913-ig ismeretlen volt. A csendet egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald törte meg, ugyanis ekkor kezdte el alkalmazni a talpmasszázst. Innentől kezdve meghódította az egész világot, és ma már számos helyen alkalmazzák betegségek gyógyítására.




A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a refelxológiában.  




A talpmasszázs során a felvevő csatornákon (energiapályák, meridiánok, idegvégződések) a nyomás, inger hatására egyszerű elektrokémiai impulzus jön létre. Ez eljut a központi idegrendszerbe és innen egy reflex, akaratunktól független, ösztönös reakció, visszacsatolás keletkezik a talp zónáihoz tartozó belső szervekben, testrészben. Egy időben történik a változás a központi idegrendszerben, a vegetatív idegrendszerben és a szervekben. Az egész szervezetben rezgésminőség változás jön létre, így beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Ezeket a pontokat nem csak az ősi kínaiak, de az amerikai őslakosok is  ismerték. A térképhez hasonló sablont, amelyen a lábon lévő szervek láthatók, a század elején eszerint rajzolták meg. A két láb a bal és a jobb test két félhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók.




Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Lelki problémákban is segítséget nyújthat. Tulajdonképpen a degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével - ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik - tulajdonképpen szinte minden esetben eredményesen alkalmazható. 


Néhány eset, mikor mégsem alkalmazható a talpmasszázs:

-  erősen dagadt, ödémás a láb
                - törött/sérült a láb
- súlyos szívbeteg,
-  fertőzéssel és magas lázzal járó betegségek
-  véna- és nyirokrendszer heveny gyulladásai
- csak műtéttel gyógyítható betegségek
(kiegészítésként sok esetben itt is használhatjuk)
- üszkösödés, ill. nagy felületű gombásodás a lábon
- veszélyeztetett terhesség (óvatossággal és nagy hozzáértéssel itt is alkalmazható)





Kezelés menete:



 Első alkalommal a reflexológus állapotfelmérést végez. Ez az összes reflexzóna végigtapogatásából, valamint egy részletes kikérdezésből áll. A szükséges kezelések száma és sűrűsége nagymértékben függ az adott betegség fennállásának idejétől, a beteg testi-lelki állapotától, ill. a kezelésekre való reakcióképességétől. 


A reflexológia ugyan egyedül is hatásos, de a gyógyulás hamarabb bekövetkezik, ha a következő természetes gyógymódokkal kiegészítjük:

-          gyógytea kúrákkal

-          személyre szabott táplálkozással

-          mozgással, és masszázsokkal








Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam,mert az orvos is élni akar. 
Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. 
Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!
Mark Twain 


Időpont egyeztetés a kezelésre: 
Bernáth Magdolna 70/367-9923

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése