Főoldal

2014. november 2., vasárnap

Hogyan üzen a testünk?



Hogyan üzen a belsőnk?

Avagy testünk, mint mikrotérkép





Arról már sokat elmélkedtünk az előzőekben, hogy mit is jelent valójában maga az egészség. De mi történik akkor, ha a testünkben lezajló természetes folyamatok valamilyen téren problémába ütköznek?! Hogyan üzennek belső szerveink a külvilág felé?! Ismerjük hát meg kicsit jobban ezeket a jeleket!





Ugyanúgy, ahogy az iskolában a gyerekek megtanulják használni a földrajzi atlaszt, úgy kellene nekünk is megtanulnunk felismerni szervezetünk jelzéseit. Azoknak, akik nem ápolják egészségüket, nem mozognak, nem táplálkoznak helyesen, kicsit nehezebb dolguk van. A szervezetünkbe bevitt „szemét” (mint például: tartósítószerek, ízfokozók, energia italok, nikotin, genetikailag módosított zöldségek és gyümölcsök, finomított élelmiszerek stb stb) képes elhangolni azt a finom skálát, ami testünk működésének alapját biztosítja. Ezáltal nem valós problémákat fog közölni a szervezetünk, tehát nehéz felismerni valójában hol is gyökerezik a probléma.
A mai akadémikus orvoslás a tüneti kezeléseken alapul. Nem szentelnek különösebb figyelmet arra, hogy egy-egy betegség hátterében valójában mi is áll, egyszerűen csak tüneti csillapításokra szakosodott „iparág” lett a gyógyszerek által gyógyítás. Mint már említettük, egészségünk és szervezetünk, egy olyan komplex rendszer, ahol ha a tüneteket (szervezetünk jelei a belső diszharmóniákra) elnyomjuk, sosem fogjuk megtalálni az okot, így előidézve egy másik, zömében már súlyosabb problémát!



Testünk nagyon okos módon lett „összerakva”. Több helyen is találhatók mikro térképek rajtunk, melyeken felismerhető az összes szervrendszerünk és belső szerveink. Ilyen területek a FÜL, TALP, TENYÉR, és az ARC. Ezeken kívül különböző energiapályák futnak végig testünket teljesen behálózva, mint a vérerek és a nyirokerek, ezeket a pályákat MERIDIÁNoknak nevezzük. A kérdés már csak az, hogy hol kommunikálnak ezeken a területeken keresztül a külvilág felé a problémáink?! Nem máshol, mint a legnagyobb méregtelenítő szervünkön keresztül: a BŐRÜNKön!





Tenyér diagnosztika




Tenyerünk reflex zónáihoz hamar hozzá tudunk férni, hiszen a kezünket mindig használjuk. Könnyebben elérhető felület, mint például a talp. A tenyéren végzett reflexológiai kezelések mégis inkább kiegészítő kezelések lehetnek, mivel a talpon lévő zónákon keresztül sokkal hatásosabb eredményt lehet elérni! A tenyéren lévő akupresszúrás pontok nyomása, masszázsa szinte fájdalommentes. Egy-két érzékenyebb terület előfordulhat, de zömében nem kíséri fájdalom a kezeléseket. 




Talpreflexológia



A talpreflexológia egy több ezer éves, kínai eredetű gyógymód. Az öngyógyítás sejtjeinkben genetikailag kódolva van, csak újra kell aktiválni ezt a képességet. Ebben segít ez a fajta kezelés. Ebben az esetben a betegségek OKÁT keresi meg a szakember, majd pontmasszázzsal, pontnyomással kezeli az adott szervrendszer/szerv kivetüléseit a talpon. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést, fokozza az anyagcserét. A tenyérrel szemben, a talpon található reflexzónák kezelése néha fájdalmas lehet! 




Fülakupunktúra


A fülakupunktúrát már több ezer éve használják Kínában, de ismeretes, hogy Európa egyes országaiban is használták a népi gyógyászatban. A fülön található akupunktúrás pontok tűvel történő kezelését nevezik fülakupunktúrának, más mechanikai módszerrel történő ingerlését pedig fülakupresszúrának. A fülakupunktúrával hatékonyan és gyorsan látványos eredményeket lehet elérni, mert közel van az agyhoz, tehát az információnak csak egy rövid és akadálymentes utat kell megtennie a központig. A fülünkön valamivel több, mint 200 akupunktúrás pont található. A kezelés történhet: normál tűvel, tartós tűvel, vagy pici mágnes golyókkal.
 

 




Arcdiagnosztika



Az arcon lévő elváltozásoknál „szervi” analógiákat fedezhetünk fel! Bizonyos szervek az arc bizonyos területein okoznak elváltozásokat. Az arc esetében beszélhetünk különféle pigmentációkról, akné (pattanások) képződésről, ödémákról stb. Fontos tudnunk, hogy ha egy egészséges felnőtt szervezetről beszélünk, akkor az arcon semmiféle elváltozásnak nem szabadna lennie. Természetesen tökéletes bőrű ember nem létezik, ahogyan tökéletesen egészséges sem! Azonban ha aknékról beszélünk, ezeknek a pubertás kor végezetével el kell tűnnie az arcbőrről. Amennyiben később vélünk felfedezni hasonló elváltozásokat, biztosan belső szervi problémáról beszélhetünk! Nők esetében a legkritikusabb az állon és az állkapocs alsó részén fellelhető aknék és mélycsomók a leggyakoribbak. Ezek női nemi hormonok egyensúlyának felbomlása miatt jelennek meg a bőrön.





Meridiánok


A meridiánok azok a kis csatornák, amelyekben az energia áramlik. Ugyanúgy hálózza be testünket, akár a vérereink. Tizenkét pár meridián létezik (12 a test jobboldalán, 12 a test baloldalán), és ezen kívül két nem páros meridián található a testben. Mindegyik meridián a test felszínén és belsejében halad végig és a felszínen haladó meridiánok energiája az akupunktúrás pontokban koncentrálódik. Ezekre a pontokra alapulnak az akupunktúrás (tűvel való kezelések) és az akupresszúrás (pontnyomásos) kezelések. A mai gyógyászatban már a mágnes terápiák alapjául is ezek a pontok adnak kiindulási és kezelési pontokat. 



Ezeken kívül, amire még az okok feltárásakor figyelni szoktunk, az a GERINCOSZLOP és a FOGSOR.

Gerincoszlopunkat csigolyák alkotják. Minden egyes csigolyából egy-egy idegpár lép ki. Mindegyik idegpár más és más belső szervet idegez be! Amennyiben a gerincünknél bármely csigolya elmozdul, nyomni kezdi az idegpálya valamelyik oldalát, így akadályozva a probléma mentes ingerület és energia átadást a szervekbe. Fontos tehát, hogy gerincoszlopunkat is egészségesen tartsuk, gyógymasszőr vagy csontkovács által! 




Fogsorunkat alkotó fogainknak is megvannak a szervi kivetülései. Sok esetben talán ez a legkevésbé elterjedt módszer belső szervi problémáink feltárására, de mégis jó, ha tudjunk ezekről is. Normál esetben sokáig meg kellene tartsuk fogainkat, hiszen a táplálkozásban is elengedhetetlen szerepet töltenek be. Ezzel szemben mégsem vigyázunk fogaink egészségére. Szinte minden embernek tömve és gyökér kezelve van legalább egy-két foga. 




Mint láthatjuk, rengeteg módszer van arra, hogy felismerjük a belülről jövő üzeneteket. És bár könnyűnek és átláthatónak tűnik a rendszer, mégis érdemes a megfelelő szakemberre bízni az okok feltárását, hiszen annyi mindenre kell figyelni, hogy egy laikus számára elvész a sok információ között a lényeg! 






A test természetes állapota az egészség, a tökéletesség, a makulátlanság. Ez különbözteti meg az élő szervezetet a géptől - mert ha semmi nem zavarja, a test a géppel ellentétben képes meggyógyítani önmagát.

  


Néhányat az előzőekben felsorolt kezelések közül igénybe tudtok venni: 
Talpreflexológia és gyógymasszázs: Bernáth Magdolna
Bőrdiagnosztika és gerincoszlop felmérése: Bakos Brigitta
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése